Vores køkken får beboerne til at føle sig værdsat.

På Dagmarsminde serverer vi sunde, varierede livretter tilberedt med sæsonens råvarer. Den friske duft i spisekøkkenet vækker beboerens velbehag og løfter humøret.

Morgen

Om morgenen serverer vi altid hjemmebagt brød, ost, marmelade, yoghurt og frisk frugt, mælk, juice, kaffe og te.

Middag

Frokosten består af smørrebrød med snack-grønt - og så slutter vi af med lidt ost og kiks.

Aften

Til aften serverer vi en varm ret og dessert. Den varme mad kan være danske yndlingsretter, men den kan også være spændende udenlandske retter. Desserten kan være alt fra brownies med vaniljeis til en klassisk citronfromage.

Øvrige måltider

Vi har altid mellemmåltider og økologisk frugt lige i nærheden. Vi bager kage til eftermiddagskaffen, og et par dage om ugen serverer vi små tapas-snacks. Til de pårørende har vi altid lidt chokolade, frugt, kage, te eller koldt at drikke.

Drikkevarer

Vi holder øje med beboernes væskebalance og sørger for, at de får rigeligt vand at drikke. Derudover serverer vi portvin til eftermiddags-teen om fredagen for at ønske god weekend - samt en god, alkoholfri vin (udvalgt af vores vinhandler Sigurd Müller) til maden fredag og lørdag aften.

Vores private kok, Kristian, leverer den lækre mad, som vi varmer i det åbne køkken og serverer i Dagmarsmindes fælles spisestue. Her kan beboerne dufte maden og fornemme, at de bor i et hjem. Vores brød og kage bager vi selv.

Ved alle måltider anretter personalet maden på smukke fade og tallerkner. Der dækkes fint op med foldede servietter, friske blomster og stearinlys. Alle måltider fremstår indbydende, så beboerne føler sig velkomne.

På Dagmarsminde indtager vi alle måltider i fællesskab. Først og fremmest fordi det er hyggeligt, men også fordi vi på den måde mindsker risikoen for underernæring, fordi vi bedre kan hjælpe og observere, hvad beboerne indtager.

Det anslås, at 20% af landets beboere på plejehjem er underernærede - hos os er tallet 0%.